Over Roeland Ruelens

Ik ben Roeland, geboren in 1996. Jongste zoon van een gezin van 4 kinderen en woonachtig te Sint-Job-In-’t -Goor, Brecht in de provincie Antwerpen.

Mijn secundair diploma haalde ik aan het Vita et Pax college, waar ik afstudeerde aan de richting Latijn-wetenschappen.

Na 2 jaar Toegepaste Economische Wetenschappen gestudeerd te hebben aan Universiteit Antwerpen startte ik de opleiding “Communicatiewetenschappen”, eveneens aan de Universiteit Antwerpen, waar ik uiteindelijk mijn diploma ‘master in de strategische communicatie’ behaalde.

Sinds m’n 6e ben ik actief lid van Chiro Sint-job waar ik van 2014 – 2019 ook leiding werd. Daarnaast speelde ik 11 jaar slagwerk, ook vandaag nog haal ik nu en dan de drumstokken boven.

Na jarenlang actief te zijn in de jeugdbeweging, zette ik me nadien in voor allerhande activiteiten in onze gemeente Brecht, Sint-Job. Zo organiseerde ik samen met vrienden het eerste feestweekend na corona of de foorfuif. In januari 2023 kregen we de vraag van de organisatie van Sin-Job Zomert om een opvolger te organiseren. Zo nam ik samen met enkele andere enthousiastelingen het initiatief om de Ballekesfeesten te organiseren.

Op professioneel vlak werkte ik eerst een kleine 3 jaar op het hoofdkwartier van cd&v, eerst als communicatiemedewerker en later als teamcoördinator van de online communicatie. Later ging ik aan de slag als marketing manager Benelux voor de scale-up Shopopop, die zich inzet voor duurzamere last-mile logistiek. Daarnaast help ik als freelancer bedrijven met hun communicatie.

Ik zet me al langer in voor een hoop mensen in onze gemeente en ben ervan overtuigd dat ik ook via politieke weg mooie zaken kan realiseren. Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde ik op m’n 22 jaar 497 stemmen, zo werd ik rechtsreeks verkozen in de gemeenteraad van Brecht. Zo ben ik van mening dat iedereen er op vooruit gaat als we werk maken van een gemeente waar we elkaar kennen, ons amuseren, ons kunnen ontspannen en winkelen. Maar ook een gemeente waarbij voorgaande uitgangspunten voor iedereen zijn, zonder iemand achter te laten.

Wil je graag in contact komen met me of volgen wat ik doe? Volg me dan op Facebook of Instagram.