Ballekesfeesten Roeland Ruelens

Een maand geleden, 27 maart, maakte de organisatie van de Ballekesfeesten bekend dat er een tweede editie komt. Een mysterieuze video plaatste het cijfer “twee” centraal, nu verklapt de organisatie ook dat deze “twee” de aankondiging is van een tweedaags evenement. Het feest gaat door op vrijdag 6 september vanaf 17u-24u en zaterdag 7 september vanaf 13u – 3u.

De eerste editie van de Ballekesfeesten vorig jaar was meteen een schot in de roos, met zo’n 6000 bezoekers op één dag. De vraag naar een tweede editie was groot. Die tweede editie belooft nu nog meer feest, want er zal nu zowel op vrijdag als zaterdag feest zijn.

We hebben het idee opgevat om op vrijdag stevig in te zetten op live-muziek, een ware concert ervaring. Voor zaterdag ligt de focus op gezinnen en willen we ‘het grootste buurtfeest uit de regio’ bouwen. We doen dit om een breder publiek te kunnen aanspreken, maar ook om nog meer plezier uit het weekend te halen. Als je alle logistiek regelt voor één dag, waarom dan niet ineens voor twee dagen?

Op vrijdag staat live-muziek centraal, we starten om 17u en eindigen om middernacht. Bekijk het als een super-deluxe muzikale after-work. We mikken hier op muziekliefhebbers uit de brede regio. Voor deze ervaring dien je een ticket te kopen, dit kan online en kost 13 euro. Ook zaterdag vullen we de avond met muziek, dan focussen we op coverbands en DJ’s.

Jent Doms, verantwoordelijke gezinsnamiddag: “Op zaterdagnamiddag staan gezinnen centraal. Tientallen verenigingen stellen zich voor met leuke activiteiten en demo’s, we voorzien kinderanimatie, een zomerbar… vorig jaar was deze namiddag een overdonderend succes, we verwachten dat dat nu niet anders zal zijn. Op onze eerste bijeenkomst met alle verenigingen was het enthousiasme bijzonder groot, dat doet deugd. De hele zaterdag, van 13u tot 3u ‘s nachts, is er gratis inkom.”

Geen ballekesfeesten zonder ballekes natuurlijk. Zowel vrijdag als zaterdag openen we onze keuken voor heerlijke ballekes menu’s. Vorig jaar schatten we dat bijna 2000 mensen van onze menu hebben genoten. We zijn volop bezig met de voorbereidingen om onze keuken weer op volle toeren te kunnen laten draaien.

Tickets en meer info op www.ballekesfeesten.be