Lijst nu2960 kandidaten Brecht verkiezingen

De kandidaten voor de lijst van nu2960 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2024 in Brecht zijn bekend. Nu2960 stelde als eerste politieke formatie haar lijst voor. En ja, dat wil wat zeggen. Dat wil zeggen dat ons project breed gedragen wordt, door vele mensen uit alle uithoeken (letterlijk en figuurlijk) van de gemeente.

1. DE VEUSTER Daan17. VANDEKEERE Tatiana
2. CRYNEN Miranda18. COVENS Christel
3. VAN LOOVEREN Frans19. OPDELOCHT Heidi
4. VAN DEN HEUVEL Ilse20. DE GROOF Els
5. VERSCHUEREN Jef21. MATTHEEUSEN Rita
6. RUELENS Roeland22. VERCAUTEREN Vera
7. NICOLAÏ Leo23. HUYBRECHTS Swa
8. DE BRUYN Pieter24. VAN DEN KIEBOOM Dirk
9. (wordt nog bekendgemaakt)25. WACKENIER Anita
10. VAN HIRTUM Chiara26. (wordt nog bekendgemaakt)
11. VAN PUYMBROEK Paul27. DE PRINS Jef
12. DIRICKX Shalini28. VAN DYCK Marcel
13. SIPS Tine29. VAN DYCK ANNEMIE
14. OOMS Seppe30. ANTHONISSEN LUDWIG
15. OOMS Andreas31. AERTS Luc
16. GOOSSENS Paul

Je kan op meerdere kandidaten stemmen van nu2960

Wist je dat je meerdere kandidaten kan kiezen op één lijst? Je kan dus in theorie op alle kandidaten van nu2960 stemmen. Je kan niet combineren tussen verschillende lijsten, maar dus wel binnen de lijst zoveel mensen aanduiden als je wil. Iedereen waar je op stemt krijgt ook een volledige stem, het is dus niet dat je stem als het ware ‘verdeeld’ zou worden.

Wat is een verkiesbare plaats op de lijst van nu2960?

Elke plaats is verkiesbaar. Nog meer dan bij verkiezingen voor het parlement. Om het ingewikkeld te maken: bij nationale verkiezingen krijgen de hoogste kandidaten bij wijze van spreken stemmen van de ‘algemene pot’. Dat is niet meer zo bij de gemeente. Het zijn dus effectief de kandidaten met de meeste stemmen die in de gemeenteraad mogen zetelen. Je stem is dus nog belangrijker geworden. Kies dus gerust meerdere kandidaten van de lijst van nu2960.

Wie wordt er schepen of burgemeester in Brecht?

Dat hangt van veel af. Wie burgemeester wordt kiest de kiezer nu meer dan ooit. Wie schepen wordt is een kwestie van onderhandelingen, maar natuurlijk zullen mensen met de meeste stemmen meer kans hebben om schepen te kunnen worden. Burgemeester is duidelijker: de grootste fractie in de meerderheid levert sowieso de burgemeester. Daarvan is diegene met de meeste stemmen automatisch burgemeester. Je kan dus écht kiezen wie er burgemeester wordt.

En ik? RUELENS Roeland – plaats 6

Mij kan je vinden op de 6e plaats op de lijst van nu2960. En wie goed kijkt ziet mij niet op de foto hieronder, ik was op dat moment even belet. Maar geen nood, er staat een sterk team klaar waar ik zeker ook deel van ben. Dus als je op 13 oktober in het kieshokje staat, je weet wat te doen. Gebruik je stem.

Roeland Ruelens Brecht Sint-Job
Lijst nu2960 Brecht