Roeland Ruelens regenboogzebrapaden Brecht

Gemeenteraadslid Ilse Van Den Heuvel (op dat moment oppositie) stelde voor om een regenboogzebrapad aan te leggen. Eenvoudige reden: als gemeente duidelijk maken dat we haat op geen enkele manier tolereren, ongeacht van wie je houdt.
En of een voorstel nu van de oppositie of meerderheid komt, als het goed is, dan keur je dat toch gewoon goed? Dus, we keurden het goed. Sterker: we zouden niet één, maar wel in elke deelgemeente zo’n zebrapad aanleggen.

We hadden het niet verwacht, maar ex-Vlaams Belanger Ilse De Beuckelaer verzette zich hevig tegen dit voorstel. Onwaarschijnlijk.

Bekijk hier mijn betoog:

Voor wie zou twijfelen, dit is volledig verkeersveilig en volgens de huidige verkeersregels. Die stellen namelijk dat een zebrapad verticale witte strepen moet hebben. De kleur er tussen doet er niet toe.